refinansiering-av-gjeld-2.jpg

Søk om refinansiering

100 000 kr o/ 5 år nom. rente 10,51 % / Eff. 11,39 %. Kostnad 29 961 kr. Totalt 129 961 kr.

Refinansiering av gjeld uten sikkerhet

De aller fleste opplever uforutsette økonomiske utgifter fra tid til annen, enten det er bilen som streiker eller noe annet som må repareres eller byttes ut. Hvis du har finansiert slike utgifter med flere smålån eller kredittkort, kan en refinansiering være løsningen.

Skal du refinansiere gjeld kan du enten gjøre det med eller uten sikkerhet. Gjeld uten sikkerhet innebærer at du ikke trenger å stille noen form for sikkerhet for å få låne penger, mens gjeld med sikkerhet innebærer at banken tar pant i bolig, bil eller annet av verdi.

Det finnes mange former for gjeld uten sikkerhet, blant annet forbrukslån, kredittkort eller ulike handlekontoløsninger. Finansinstitusjoner som innvilger denne typen kreditt tar en høyere risiko enn de ville gjort med et lån med sikkerhet. Denne risikoen kompenserer man med en høyere rente.

Derfor lønner refinansiering seg

Har du mange smålån, kredittkortgjeld og utestående gjeld på handlekonto kan det som regel lønne seg å refinansiere denne forbruksgjelden med et refinansieringslån. Et refinansieringslån er det samme som et forbrukslån, men du bruker lånet til å nedbetale annen forbruksgjeld.

Det er enkelt å forklare hvorfor det ofte vil lønne seg å refinansiere forbruksgjeld med et refinansieringslån: Mens den gjennomsnittlige effektive renten på kredittkort og ulike handlekontoløsninger ligger rundt 25 %, ligger den tilsvarende renten på refinansieringslån lavere. I tillegg vil du spare på å ha færre kreditorer å forholde deg til, med tanke på gebyrer.

Slik refinansierer du gjelden din

Med re:member forbrukslån kan du låne opptil 350 000 kroner uten sikkerhet. Alt du trenger å gjøre er å søke om refinansiering og fylle inn gjelden du ønsker å innfri med lånet. Det er helt uforpliktende å søke om refinansiering hos re:member.

Hvis du vil vite hvor mye lånet kommer til å koste deg i måneden, kan du prøve lånekalkulatoren. Vær imidlertid obs på at renten du blir tilbudt på refinansieringslånet er individuell fra lånesøker til lånesøker, basert på faktorer som alder, inntekt og hvor mye annen gjeld du har fra før.

Samtlige søkere vil bli kredittsjekket for å avgjøre hvilken rentesats du vil bli tilbudt på refinansieringslånet ditt. re:member tilbyr refinansieringslån med en rente fra 7,95 prosent til 19,95 prosent avhengig av kredittvurdering.

Mens det normalt er maks fem års nedbetalingstid på forbrukslån etter de nye forskriftene, kan du få opptil 15 års nedbetalingstid på refinansieringslån, så lenge lånet brukes til å nedbetale eksisterende gjeld.