inspirasjon-til-drommesoverummet.jpg

re:member forbrukslån

200 000 kr o/ 5 år nom. rente 11,89 % / Eff. 12,74 %. Kostnad 67 265 kr. Totalt 267 265 kr.

Soveromsinspirasjon - Slik lager du drømmesoverommet

Å pusse opp soverommet trenger ikke bli en tung og lang prosess. Med noen strøk maling, en opprydding og noen nye møbler så er det i boks. Her får du inspirasjon til hva du kan gjøre for å fornye ditt soverom.

Soverommet er kanskje det rommet i boligen det er lettest å gjøre noe med. Her er det hverken rør, hvitevarer eller andre fordyrende aspekter du behøver å bekymre deg for. Så lenge du klarer å bestemme deg for hvordan du ønsker at soverommet skal se ut, er det bare å sette i gang!

Duse farger og enkel innredning i soverommet

Når du skal pusse opp soverommet, bør du prøve å tenke enkelt. Dette er et rom som skal gi deg hvile og ny energi, derfor er det fint å unngå for mange prangende pyntegjenstander eller veldig sterke farger.

Dagens trendbilde spiller gjerne på duse farger som har grønt, grått og blått i seg. Når det gjelder pynt, så er det mer riktig å satse på kvalitet fremfor kvantitet. Her skal det altså være få, men heller store ting som bryter opp. Kanskje du også finner inspirasjon i årets farger i 2021 som Fargerike har kåret? Velg mellom friske og nærende grønntoner, eller en sofistikert gultone. 

For å få best mulig resultat når du skal male soverommet, vil det alltid lønne seg å gjøre noen enkle forberedelser. Det første du bør gjøre er å rydde bort ting du ikke bruker lengre. Ta ned bilder, speil og hyller fra veggene og vurder hvilke av disse du kommer til å henge på plass igjen. Der det har hengt gjenstander du ikke vil henge tilbake, må du sparkle og pusse over med finkornet papir.

Slik går du frem når du skal male soverommet

Er det svært lenge siden sist du malte, kan det også lønne seg å ta en vask av veggene som skal males, slik at gammelt støv og skitt ikke påvirker resultatet ditt. Neste steg er å maskere kantene av rommet med maskeringsteip. Skal du male taket, bør du også sørge for å dekke til gulvet med enten papp, gråpapir eller plast.

Når du så kommer til selve malingen, er det viktig å sørge for å ha utstyret klart. Du bør ha både en malingsrulle, vinkelpensel, malingsbeger og en gardintrapp eller stige. Husk også at du må beregne minst to strøk med maling for å få et godt resultat. Med dagens maling trenger du heller ikke vente flere dager før du maler strøk nummer to. Er rommet du skal male lite, kan du antakelig male andre strøk allerede samme dag.

Inspirasjon til soverom

Når malingsjobben er gjort, kan du begynne den morsomme delen med å innrede. Vi har laget en liste med tips til soverom som kan være til inspirasjon når du pusser opp soverommet:

  • Er du en av dem som har fylt opp hyllene og nattbordet med bøker som samler støv? Hvorfor ikke tenke annerledes og heller plassere dem under sengen? Da kan du både bygge opp sengen litt fra gulvet, samtidig som du alltid har en god historie innen rekkevidde.
  • Når det kommer til sengetøy så er det mange som har preferanser. Noen syns at sengetøy i lin ofte blir for stivt, og andre mener silke blir for glatt. Invester i godt og deilig sengetøy i myk børstet bomull eller naturlige materialer som bambus som du får glede av år etter år, og ikke minst vask etter vask.  
  • Hvis vi ser på trendbildet kan du finne inspirasjon i ulike materialer. Tykke og tyngre stoffer er i vinden, og vi ønsker å lage soverommet litt mer luksuriøst. Blant annet er fløyel i full fart på vei inn i bildet igjen.
  • Har du et stort soverom og ønsker å dele det inn i ulike soner, er en skillevegg helt ypperlig. Du kan enten finne en som passer stilen i soverommet, eller la deg inspirere av et DIY-prosjekt. Det skal ikke mer til enn noen planker og stoff. Og det beste er at skilleveggen kan flyttes rundt etter behov.
  • For å spare plassen på nattbordet kan det være et alternativ å henge nattbordlampene i taket. Da er det viktig å velge en med skjerm så lyset ikke blir for sjenerende om den du deler soverommet med vil sove, mens du vil lese.

Finansiering til nytt soverom

Her er det kun fantasien som begrenser hva du kan leke deg med. Skulle du ønske en total make-over, uten å ha spart opp penger på forhånd, kan et forbrukslån fra re:member hjelpe deg på vei. 

Hos re:member kan du søke om forbrukslån uten sikkerhet. Du kan låne fra 10 000 til 350 000 kroner. Hvilken rente du får er avhengig av en individuell kredittvurdering, og lånet kan du bruke på nøyaktig det du selv vil.

Prøv gjerne re:member lånekalkulator for å se hvor mye lånet vil koste deg.

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til, og vi håper du fikk litt inspirasjon til hvordan ditt nye soverom kan se ut. 

Søk om re:member forbrukslån her.