pusse-opp-stuen.jpg

re:member forbrukslån

200 000 kr o/ 5 år nom. rente 11,89 % / Eff. 12,74 %. Kostnad 67 265 kr. Totalt 267 265 kr.

Våre tips til å pusse opp stue

Stuen er uten tvil en viktig del av hjemmet. Trenger du inspirasjon til hvordan du kan fornye oppholdsrommet for hele familien? Her får du våre beste tips til hvordan du kan pusse opp stuen.

Når kulden banker på døra, kan husets samlingsrom føles varmere med tente stearinlys, varme tepper og puter med vinterinspirerte motiver. Og når kulden endelig vinker farvel og det blir varmere tider, kan du skifte ut småting for å gjøre interiøret mer egnet for sesongen. Men hvordan skal du få hjemmet mer innekoselig? Start med stuen.

Fargefornyelse når du skal pusse opp stuen

Er tiden inne for en fargefornyelse i stuen? Mange har fsterke meninger om farger på veggene i stuen, men det viktigste er at du finner en farge du selv er fornøyd med. Vi har noen punkter du må tenke gjennom før du setter i gang med malearbeidet i stuen:

  • Funksjon: Skal stuen være et aktivitetsrom for hele familien eller et rolig rom? Er stuen mye i bruk, eller er det et rom du oppholder deg lite i? Dersom det er mye aktivitet i rommet kan du tillate deg selv å prøve litt sterkere og mer energiske farger.
  • Størrelse: Hvor stor er stuen? Ønsker du å krympe et stort rom og gjøre det mer intimt, har mørke fargen en tendens til å trekke sammen rommet. Lyse farger derimot får det til å virke større.
  • Materialbruk: Skifer, tegl, tresorter, stål og andre materialer kan i seg selv gi rommet karakter, og dette vil selvfølgelig også sette sitt preg på fargene i stuen. Dersom materialene har farger som er vesentlige for rommet, bør malingen passe til og ikke ta for mye vekk fra oppmerksomheten.
  • Preferanser: Dette er nok det viktigste punktet på listen. Det er verken naboen, interiørkonsulenten eller betjeningen hos fargeforhandleren som skal bo og oppholde seg i rommet. Hva du og familien din liker skal komme først.

Dersom du begynner å bli lei det slitne gulvet i stuen, er det lettere å male gulvet enn å måtte bytte hele parketten. Det gjelder først og fremst tregulv, men også laminat og betong kan males.

Pusse opp kjøkken? Se vår store guide til oppussing av kjøkken her.

Hvordan innrede stuen?

Når gulv og vegger er klare, er det på tide å fylle opp rommet med møbler. Men før du begynner å plassere møbler i hytt og pine, ta et skritt tilbake for å se hvordan rommet ser ut – Er det stort? Lite? Er det firkantet eller L-formet? Det finnes ingen fasit på hvordan du skal innrede, for det aller viktigste er at du selv trives og at møbleringen er tilpasset ditt og familiens bruk. Men vi har likevel noen retningslinjer du kan tenke over når du skal pusse opp stuen.

Dersom du har en stor stue, bør også møblene være en viss størrelse. Med stor plass har du også mulighet til å dele stuen i ulike soner. Ved å plassere sofagruppen midt i rommet kan du skape en fin gangsone rundt. Du kan også for eksempel lage et lesehjørne. Velger du dette, kan det være lurt å plassere stolen slik at du kan utnytte deg av dagslyset.

Med en L-formet stue trenger du ikke slite deg ut for å lage avgrensede soner, det kommer nemlig ganske naturlig. I den korte enden kan du lage TV-stue eller bibliotek, samt plassere sofagruppen, mens spisestuen kan være i den lange. Spisestuen bør ligge i nærheten av kjøkkenet. Det kan også være lurt å plassere TV-kroken i den mørkeste delen av stuen, slik at det blir mer behagelig å se på TV.

Finansiering til å pusse opp stue  

Å pusse opp stue trenger ikke koste all verden, men ønsker du å helrenovere kan det fort bli et betydelig beløp likevel. Dersom du ikke ønsker å utsette oppusingsprosjektet lenger, kan et forbrukslån fra re:member være et godt alternativ for deg.

Med forbrukslånet fra re:member kan du låne fra 10 000 til 350 000 kroner. Hvilken rente du får er avhengig av en individuell kredittvurdering. For å se hvor mye lånet vil koste deg, kan du bruke lånekalkulatoren vår.

Sett i gang drømmeprosjektet og søk om re:member forbrukslån her. Lykke til med oppussingen av stuen!