kredittkort-forbrukslan8.jpg

re:member forbrukslån

200 000 kr o/ 5 år nom. rente 11,89 % / Eff. 12,74 %. Kostnad 67 265 kr. Totalt 267 265 kr.

Pusse opp kjøkken - Stor guide

Nordmenn elsker å pusse opp. Det var forventet at vi tilsammen ville bruke 70 millarder på oppussing i 2015, og kjøkkenet er et av rommene vi pusser opp oftest. Planlegger du å pusse opp kjøkken? Her får du en stor guide med gode råd og tips for oppussing av kjøkken.

Tidligere var et kjøkken husmorens arbeidsplass, men i dag er det husets viktigste samlerom. Kjøkkenet har gått fra å være lite, og gjerne åpent mot stuen - til å bli en prominent plass i hjemmene våre. Vi ønsker at det skal være stort og innbydende, og bruker derfor gjerne store beløp for å få det nøyaktig slik vi vil ha det.

Men på et såpass kostbart prosjekt er det mange brikker som må falle på plass. Og dette er tingene du må tenke over når du skal pusse opp kjøkken:

Håndverkere

Det er mange ting du kan gjøre selv når du skal pusse opp kjøkken, men vi gjør stadig mindre på egenhånd og engasjerer i større grad håndverkere til å hjelpe oss. Bare i løpet av de siste årene har bruken av håndverkere steget fra 10 til 17 %.

Selv om du skulle velge å ta noe av oppussingen av kjøkkenet selv, er det ulike deler som kan være lurt å få hjelp av håndverkere til. Du trenger for eksempel en elektriker til å montere elementer som stikkontakter og spotter i kjøkkeninnredningen, mens en rørlegger må montere blandebatteri og flytte avløp eller vask. Husk at det er viktig at sertifiserte håndverkere tar seg av jobben, slik at de står ansvarlig hvis noe skulle skje med arbeidet i etterkant.

Oppussing kjøkken

Vanlige tabber ved oppussing av kjøkken

I jungelen av ulike kjøkkenmodeller og kreative løsninger, kan det være vanskelig å velge, og er du for ivrig kan du raskt havne i en del feller. Dette er tabbene du bør se opp for når du skal pusse opp kjøkken:

  • En løsning som funker fint for deg, betyr ikke nødvendigvis at den faller i smak hos andre. Materialer og design som ikke passer helt sammen trekker ikke verdien på boligen opp.

  • Et vågalt kjøkkenvalg kan virke lurt der og da, men du kan fort gå lei. Tenker du å selge boligen i nærmeste fremtid, ekskluderer du mange potensielle kjøpere ved å velge en spesiell kjøkkeninnredning.  

  • Feil slagretning er ikke stor tabbe, men den er irriterende. Skapdører som henger feil vei kan gjøre det tungvint å hente en kaffekopp - og rydde den på plass igjen. Tenk deg derfor godt om hvordan du kommer til å bevege deg på kjøkkenet.

  • For liten kjøkkenbenk er nok en tabbe mange gjør fordi de undervurderer behovet for benkplass. Beregn alltid god plass på begge sider av vask og komfyr. Tenk over at du skal ha plass når du lager mat, rydder av bordet eller kommer med fulle handleposer.

Kjøkkentrekanten

Tenk over kjøkkentrekanten når du skal pusse opp kjøkken, eller arbeidstrekanten som den også kalles. Dette er en referanse til kjøkkenets tre viktigste funksjoner; kjøleskap, oppvaskkom og koketopp. Kjøkkeneksperter mener nemlig at disse tre enhetene skal være plassert med kort avstand til hverandre, og helst i en rettvinklet trekant, da dette vil gi det mest praktiske og effektive arbeidsmønsteret. Glemmer du dette kan du ende med et meget ineffektivt kjøkken.

Pusse opp kjøkken

Realiser drømmekjøkkenet ditt

Oppussing av kjøkken er dyrt, og ofte er det også mye dyrere enn vi trodde i utgangspunktet. Undersøkelser viser at nordmenn ofte undervurderer hvor mye oppussingsprosjekter vil koste, og vi ender raskt på et sekssifret beløp - avhengig av størrelse.

Derfor er det en del som velger å ta opp en forbrukslån i forbindelse med oppussing. Med re:member forbrukslån kan du låne opptil 350 000 kroner uten sikkerhet.

Bruk lånekalkulatoren vår for å se hvor mye lånet koster deg, og søk om et forbrukslån i dag. Lykke til med oppussingen av kjøkkenet!