Mann bygger. Realiser drømme-badet med et forbrukslån.

re:member forbrukslån

200 000 kr o/ 5 år nom. rente 11,89 % / Eff. 12,74 %. Kostnad 67 265 kr. Totalt 267 265 kr.

Dette kan du gjøre selv når du skal pusse opp badet

Planlegger du å pusse opp badet selv? Husk at selv om det kan redusere kostnadene dine, er det klare regler for hva du har lov å gjøre selv og hva som må settes bort til kyndige fagfolk.

Det å pusse opp badet er noe av det mest kostbare du kan gjøre i hjemmet ditt. God planlegging er derfor viktig, og spesielt hvis du skal gjøre noe av arbeidet selv. Vi forteller deg hva du kan gjøre selv, og hva du er nødt til å la håndverkere ta seg av.

Hva påvirker prisen ved oppussing av bad?

Hvor mye det koster å pusse opp badet, avhenger av om du har planer om en totalrenovering eller bare oppussing av overflaten. Videre påvirkes prisen også av kvaliteten på materialene du velger, og eventuelt inventar og baderomsmøbler.

Størrelsen på badet er også en avgjørende faktor, og hvor mye av arbeidet du ønsker å gjøre selv. Er det behov for strukturelle utbedringer, øker selvfølgelig kostnadene.

Dette må du ha hjelp til

Alt av elektrisk arbeid på badet må gjøres av sertifiserte håndverkere, det er lovpålagt. Du kan gjøre noe selv på rør og avløp, men det anbefales ikke. Våtromsnormen må følges til punkt og prikke. Selv om du kanskje er nevenyttig, krever forsikringsselskapene at alt arbeid på rør, vann, avløp og bærende konstruksjoner skal utføres av fagfolk. Det betyr at du ikke vil få igjen noe på forsikringen ved en eventuell vannskade hvis du har gjort jobben selv.

Lønner det seg å pusse opp bad?

Selv om oppussing av badet kan være en stor og kostbar investering, vil det kunne øke verdien på boligen. Ønsker du å pusse opp uten å foreta en totalrenovering av badet, kan du komme langt med en overflateoppussing.

Du kan for eksempel bytte ut skap, eller bare male skap og hyller. Bytte ut skadede fliser og male vegger og lister. I tillegg kan du montere nye knotter og håndtak, oppgradere servanter, armatur og dusjhode, og kanskje fornye belysningen på badet. Dette vil også kunne øke verdien på boligen, men fortsatt være relativt rimelig.

Trenger du finansiering til å pusse opp badet?

Hos re.member kan du låne fra 10 000 til 350 000 kroner. Du velger selv om du vil låne til å pusse opp et helt bad eller bare fikse noen småting, og det stilles ingen krav til sikkerhet. Ved å bruke vår lånekalkulator, kan du danne deg et bilde av hva lånet vil koste deg. Hvilken rente du får, avhenger av en individuell kredittvurdering.

Her kan du søke om et forbrukslån fra re:member.