slik-lager-du-ekte-prinsesserom.jpg

re:member forbrukslån

200 000 kr o/ 5 år nom. rente 11,89 % / Eff. 12,74 %. Kostnad 67 265 kr. Totalt 267 265 kr.

Slik lager du et jenterom til en liten prinsesse

Med rosa vegger, himmelseng, fluffy puter og en aldri så liten dæsj glitter, er det ikke vanskelig å se at det er en liten prinsesse som bor der. Dette er vår guide til hvordan du kan lage et perfekt jenterom.

Barnerom kan ofte bli nedprioritert, og inviterer ikke til aktivitet. Rommet bør tilrettelegges mest mulig slik at barnet blir oppfordret til selvstendighet. Det kan du gjøre ved å sørge for å fylle skuffer, hyller og skap slik at de selv når lekene sine og plaggene de bruker mest. Men når det er sagt, er det også viktig at barna trives på rommet sitt også. Så hvorfor ikke gjøre jenterommet om til et ekte prinsesseslott?

Fra jenterom til ekte prinsesserom

Når et jenterom skal forvandles er det lurt å starte med veggene. Ikke alle ønsker å male hele rommet rosa, og velger derfor hvite vegger. Gjør dere det blir rommet som et lerret, og derfor kan interiør i sterke farger brukes for fargeinnspill.

For å fortsette det gjennomgående og sukkersøte temaet, hva er vel bedre enn en himmelseng? Det er ikke så vanskelig å lage en selv. Alt du trenger er en tynn gardin, for eksempel Lill gardin fra IKEA, hvit hyssing og små kroker til å feste med i taket. For å få en svevende følelse bør avstanden fra taket og ned til himmel være omtrent 50 centimeter. Prøv deg frem, og se hva du syns er finest.

Alle jenter liker å ha besøk, og senga kan enkelt gjøres om til en sofa ved å ha mange puter i den. 

Tenk detaljer til jenterommet

Hva er et jenterom uten fine detaljer? Denne vegglampen fra Villakids kan lyse opp et hvert barnerom, og dette slitesterke teppe vil gi både prinsessefølelse og sette farge på jenterommet.

Alle må vite hvor husets prinsesse bor, så som prikken over i-en, må jenterommet ha et dørskilt. Lag det gjerne i samme stil som resten av rommet for å følge en rød tråd. Dette kan dere gjerne gjøre sammen når dere er i det kreative hjørnet og er den perfekte aktivitet for en koselig dag sammen.

Oppbevaring på jenterommet

På jenterommet kommer det nok til å være mange småjenter på besøk, og prinsesser kan heller ikke gå rundt i rot. Derfor er det viktig å finne gode oppbevaringsløsninger. De trenger heller ikke være kjedelige, for det finnes mange supersøte oppbevaringsmuligheter. For eksempel knallrosa bokser, perlekleshengere, skuffer og skap med diamantknotter.

Oppbevaringskombinasjonen Stuva fra IKEA passer perfekt for en liten prinsesse. Den hvite og rosa kombinasjonen har en barnevennlig høyde på oppbevaringen som gjør det enklere for den lille å nå, samt holde orden på alle tingene sine.  

Eller hva med The Dots fra Muuto? Den lille særpregede familien av kroker blir en flott detalj på enhver vegg, samtidig som de avrundede kantene tar godt vare på klærne. Kanskje henger det flotte kostymer fra Villakids på dem? 

Visste du at du kan få opptil 10 % på Villakids hvis du har et re:member kredittkort? Da får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir gode rabatter i over 200 nettbutikker. 

Andre gode tips til oppussing av jenterom

  • Tenk nøye gjennom farger, funksjoner og varige løsninger. Med mindre du ønsker å pusse opp hele tiden er det lurt å velge farge på vegg og gulv hun kan vokse med. Skulle hun likevel bli lei av fargene er det ikke vanskelig å legge ny tapet eller male om. Interiøret er også lett utskiftbart.

  • Er hun gammel nok kan du la henne være med på å bestemme hvordan det nye rommet hennes skal se ut, men husk den voksne fornuften i bakhånd.

  • Legg til rette for å kunne stenge alt lys ute av rommet. Et mørkt rom er et godt utgangspunkt for gode sovevaner, både for store og små.

Har du en liten prins hjemme? Slik pusser du opp et superkult gutterom!

Finansiering til oppussing av jenterommet

Ønsker du å pusse opp rommet kan et re:member forbrukslån hjelpe deg på vei til dette. Hos re:member kan du låne opptil 350 000 kroner uten sikkerhet. Renten du får er avhengig av en individuell kredittvurdering.

Søk om re:member forbrukslån her.

Dersom søknaden din blir godkjent, mottar du et uforpliktende tilbud som du deretter kan vurdere om du vil benytte deg av eller ikke.

Lykke til med jenterommet til den lille prinsessen!