verdens-kuleste-gutterom.jpg

re:member forbrukslån

200 000 kr o/ 5 år nom. rente 11,89 % / Eff. 12,74 %. Kostnad 67 265 kr. Totalt 267 265 kr.

Slik lager du verdens kuleste gutterom

Små gutter som forguder superhelter, drømmer om å bli fotballstjerne eller å seile de syv hav, fortjener et rom hvor de kan slippe fantasien og kreativiteten løs. Derfor har vi laget en liste med gode tips til hvordan du kan lage et superkult gutterom.

Når du skal pusse opp og innrede et gutterom, er det viktig å tenke på farger, funksjoner og varige løsninger. Det bør være nok gulvplass, organisert oppbevaring og muligheter for å mørklegge rommet for å legge til rette for gode sovevaner. Selv om rommet er til for å sove i, må det også være barnas fristed – et sted for både lek og moro. Så hvorfor ikke innrede gutterommet med et kreativt tema?

Hiv o’ hoi!

Om ikke den slueste og mest fryktede sjørøverkongen på De Syv Hav, Kaptein Sabeltann, er den store favoritten, finnes det nok av sjørøvere å velge mellom i barnetv-universet. Hvorfor ikke lage gutterommet om til et lekerom der det jaktes på sjømat, mynter og gull?

Gjør senga om til rommets midtpunkt ved å bygge den om til en sjørøverskute. Går du for en seng med høye rammevegger, kan du enkelt lage skrog fra kryssfinerplater. Faller valget på en køyeseng, er det mulig å lage et hemmelig lekerom nede. For å spare tid kan du kjøpe ferdige tekstiler som etterligner lekehuler for pirater.  

Over senga kan du lage en vimpelrekke med gamle stoffrester, eller finne passende på hobbybutikker som Panduro. Har du noen gamle, slitte trekasser, passer disse fint til oppbevaring av leker og bøker. Når det gjelder interiør er det fint å blande selvlaget og kjøpt, og kanskje du finner noen flotte skatter på loftet til besteforeldrene?

Gutterom for superhelten

Å lage gutterommet om til et rom med superhelt-tema er ikke vanskelig, og kan være noe hele familien bidrar til. Start med å male veggene. Du kan velge mellom fargene til superhelten eller superskurken, for eksempel rødt og blått for Spiderman eller grått og svart for Batman. Alternativt kan du male veggene i én farge og bruke sjablonger til å male på ulike superheltfigurer.

På eBay kan du finne plakater av både helter og skurker. Arrangerer du dem slik at det forteller en historie, kan guttungen drømme seg bort blant superhelter før leggetid. 

Hva med et eget skap for utkledning? Hos Villakids finner du blant annet dragekostyme, piratkostyme og Star Wars kostyme.

Visste du at du kan få opptil 10 % rabatt hos Villakids hvis du har et re:member kredittkort? Da får du nemlig tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir opptil 25 % reward-rabatt i over 200 nettbutikker.   

Gutterom for den sportsinteresserte

Hvorfor gå ut når man kan drive med alle favorittsportene sine inne på rommet sitt? Vel, det er kanskje ikke aktuelt å kun sitte inne, men for sportsinteresserte smågutter kan gutterommet fort forvandles til en arena. Det finnes nok av detaljer som kan passe inn på et gutterom. 

Lag en liten basketballbane eller fotballbane med mål. Bruk myke baller slik at det ikke er fare for å knuse eller ødelegge andre ting på rommet. Med nok skapplass, skuffer og hyller, er rommet lett å holde ryddig, samtidig som dere har plass til å vise frem pokaler og andre nødvendigheter som må finnes på et gutterom.

Oppbevaring på gutterommet

Uansett om du har et jungeldyr, sjørøver, ridder, fotballspiller eller en liten superhelt hjemme, er det viktig å ha det ryddig rundt seg. Så hvorfor ikke investere i noen kule oppbevaringsløsninger til gutterommet?

Stuva-serien fra IKEA er perfekt til et fint gutterom, og kommer i flere farger. Velg mellom blå, grønn, hvit, svart eller rosa til jenterommet. Møblene er enkle, fargerike og i passe høyde, samtidig som de ikke tar stor plass av gulvet. Kanskje finner du en stor kiste på loppemarked som kan romme alle skattene og lekene til sjørøveren?

Finansiering til oppussing av gutterommet

Å realisere drømmeprosjektet for minstemann kan fort bli litt dyrere enn forventet. Og skulle du havne i en posisjon der du behøver litt mer penger, kan du med re:member forbrukslån låne opptil 350 000 kroner uten sikkerhet. Renten du får på lånet, er avhengig av en individuell kredittvurdering. Så lenge du betaler renter og gebyrer innenfor den kredittrammen du har blitt tildelt, kan du også velge å betale tilbake ekstra på lånet når du selv vil – noe som gir større frihet til å kunne nedbetale lånet når økonomien tilsier det. Søk om et forbrukslån her.

Lykke til med oppussingen av gutterommet!